Case Study

LEGSON KAYIRA COMMUNITY CENTER AND PRIMARY SCHOOL

Comfortable classrooms innovatively constructed with openable partition louvre walls covered with shade-netting have transformed life in Chimpamba, Malawi.

The whole school structure was manufactured in South Africa and then packed into four 6m containers to be delivered to the site in Malawi.

This ensured quality control and lowered the material cost,as well as ensuring the availability of Saint-Gobain's innovative materials.

The side louvres can be placed in a vertical or horizontal positon. The vertical position provides more privacy and shelter, but still allows for cross-ventilation. The Horizontal position provides more shaded area, extends beyond the building's boundaries and provides more natural light . 

The main structure consists of light-wieght steel framing and concrete.